Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο NBA Basketball School Camp!

Ο διεθνής γκαρντ της ΑΕΚ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν ο εκλεκτός προσκεκλημένος στην τρίτη ημέρα του εφετινού NBA Basketball School Camp που φιλοξενείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Deree - The American College of Greece κι εξελίσσεται σε θεσμό, παρουσιάζοντας το μπάσκετ στην καλύτερη εκδοχή του κι ενισχύοντας την παρουσία του ΝΒΑ στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

Ο 25χρονος γκαρντ, ο οποίος έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, το Basketball Champions League και (2018) το Διηπειρωτικό Κύπελλο (2019) με την «Ένωση» βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Deree κι απάντησε στις ερωτήσεις των νεαρών αθλητών, φωτογραφήθηκε μαζί τους και συμμετείχε στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης, έχοντας την ευκαιρία να διαπιστώσει τη δουλειά υψηλού επιπέδου που πραγματοποιείται στο NBA Basketball School.

Ο πρεσβευτής του ΝΒΑ στην Ευρώπη, Ευθύμης Ρεντζιάς καλωσόρισε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον παρουσίασε στους 150 αθλητές ηλικίας 6-15 ετών που προπονούνται υπό την επίβλεψη της ομάδας προπονητών με απόλυτη εμπειρία και εξειδίκευση στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και συγκεκριμένα σε τμήματα υποδομής.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη για την παρουσία του στο NBA Basketball School. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή του στο Camp διότι μέχρι από λίγες μέρες έπαιζε στο πρωτάθλημα, θα μπορούσε να συνεχίζει τις διακοπές του όμως αποδέχτηκε αμέσως την πρόσκληση και βρέθηκε μαζί μας».

Από την πλευρά του, ο άσος της ΑΕΚ έστειλε το μήνυμά του στα παιδιά που συμμετέχουν στο Camp: «Να αγαπάτε αυτό που κάνετε και να είστε συγκεντρωμένοι στο άθλημα που έχετε επιλέξει. Είστε πραγματικά τυχερoί γιατί όλα αυτά που σας προσφέρουν οι προπονητές σας εδώ, εμείς δεν τα είχαμε στην ηλικία σας! Να αγαπάτε τους συμπαίκτες σας και να ακούτε τους προπονητές σας, κάτι που εγώ δεν έκανα σε μεγάλο βαθμό αλλά σιγά - σιγά το κάνω (γέλια). Είναι σημαντικό να δουλεύετε καθημερινά... Καλό είναι το Playstation, το Facebook και η τηλεόραση αλλά ο αθλητισμός είναι κάτι πολύ όμορφο γιατί αποκτάς δυνατές φιλίες, γνωρίζεις κόσμο και βελτιώνεσαι καθημερινά σαν άνθρωπος και σαν αθλητής».

Εν συνεχεία ο 25χρονος γκαρντ απάντησε στις ερωτήσεις τον παιδιών

Είσαι καλός ή κακός παίκτης; «Μέτριος (γέλια)»!

Έχεις σκεφτεί κάποιες φορές να παρατήσεις το μπάσκετ; «Σίγουρα. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο τα πρωταθλήματα, οι τίτλοι και οι πανηγυρισμοί. Δεν είναι μόνο οι χαρές που βλέπετε... Υπάρχουν πολύ δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα ο τραυματισμός και η αμφισβήτηση που ενδέχεται να βιώσεις. Εκεί, ακριβώς πρέπει να δείξεις δυνατός, να έχεις ισχυρό χαρακτήρα και να μην τα παρατήσεις γιατί η αγάπη για το μπάσκετ κερδίζει όλες τις δυσκολίες».

Με ποιον παίκτη ονειρεύεσαι να παίξεις; «Θέλω να παίξω με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική!
Είναι ένας Έλληνας παίκτης κι έχει φτάσει τόσο ψηλά. Έχει πετύχει απίθανα πράγματα».

Έχεις κάνει θυσίες; «Αρκετές. Για παράδειγμα, πολλές φορές προτιμούσα να κάνω προπόνηση αντί να πάω διακοπές. Οι θυσίες επιβάλλονται αν θες να κυνηγήσεις τα όνειρά σου».

Ποιους παίκτης είχες πρότυπα όταν ήσουν μικρός; «Τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη»

Ποιον αθλητή από την Ευρώπη θα ήθελες να έχεις συμπαίκτη; «Τον Ευθύμη Ρεντζιά (γέλια)»!

Θα πήγαινες σε μια χειρότερη ομάδα με περισσότερα χρήματα; «Όχι»!

Ακολούθως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μαζί με τον Ευθύμη Ρεντζιά και τον ΝΒΑ coach, Alex Sarama ο οποίος έχει την επίβλεψη των προπονήσεων του NBA Basketball School, συμμετείχε στο τελευταίο μέρος της προπόνησης και απόλαυσε την εμπειρία μαζί με τα παιδιά.