ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η φιλοσοφία του NBA Basketball School είναι να μοιραστεί το παιχνίδι του μπάσκετ με νέους αθλητές σε όλο τον κόσμο, διδάσκοντας δεξιότητες, αξίες και ευεξία σε ένα θετικό και διασκεδαστικό περιβάλλον. Η ολιστική αυτή προσέγγιση έχει ως στόχο να ενισχύσει την κουλτούρα του νεανικού μπάσκετ, να διδάξει μαθήματα ζωής και να δώσει τη δυνατότητα στους νεαρούς αθλητές να πετύχουν τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Το NBA Basketball School πιστεύει ότι αυτή η φιλοσοφία οδηγεί στην ανάπτυξη επιτυχημένων καλαθοσφαιριστών αλλά και ολοκληρωμένων χαρακτήρων.

Η αποστολή του NBA Basketball School είναι να εμπνεύσει τους νέους αθλητές και να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης μέσω της επικοινωνίας με καταξιωμένους προπονητές. Οι προπονητές θα εισαγάγουν και θα εξοικειώσουν όλους τους μαθητές-αθλητές με την εκπαιδευτική μεθοδολογία και τις τεχνικές εκπαίδευσης του NBA Basketball School.
Με εισηγήσεις από προπονητές NBA, πρώην παίκτες NBA και εμπειρογνώμονες στην ανάπτυξη παικτών, το NBA Basketball School δημιούργησε ένα αναλυτικό και εξειδικευμένο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ένωση Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (National Basketball Coaches Association) και θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τους προπονητές του NBA Basketball School.
Το πρόγραμμα παρέχει ασκήσεις εντός γηπέδου, ασκήσεις δύναμης και φυσικής κατάστασης, για νέους αθλητές ηλικίας 6-18 ετών που ενδιαφέρονται να παίξουν μπάσκετ.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από εκπαιδευμένους προπονητές του NBA Basketball School που έχουν εγκριθεί από το NBA.
Επίσης το πρόγραμμα διευθύνεται από εγχώριους προπονητές που έχουν εγκριθεί από το NBA και με επικεφαλείς του NBA που επιβλέπουν όλες τις προπονήσεις και δραστηριότητες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του NBA Basketball School έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει τους παίκτες, τους γονείς, τους προπονητές και τους οργανισμούς να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία της βελτίωσης. Το πρόγραμμα βασίζεται στην αναπτυξιακή εξέλιξη η οποία εξαρτάται από τους παίκτες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προτού προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο. Δεν βασίζεται στην ηλικία ενός παίκτη, αλλά στην ικανότητά του σε βασικές δεξιότητες.

Στα πρώτα τέσσερα επίπεδα του προγράμματος, οι προπονητές θα επικεντρωθούν στην εκπαίδευση των αθλητών ως προς τις βασικές δεξιότητες του μπάσκετ, χρησιμοποιώντας μια σειρά μεθόδων και τεχνικών, βοηθώντας τους νέους αθλητές να εξελιχθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Καθώς οι αθλητές εξελίσσονται δέχονται την πρόκληση να εκτελέσουν ασκήσεις μεγαλύτερης έντασης και επιπέδου δυσκολίας. Αυτή η προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα οι νέοι αθλητές ενώ διασκεδάζουν, παράλληλα να αναπτύσσουν συνεχώς τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

Αφού ολοκληρωθούν τα τέσσερα πρώτα επίπεδα, οι αθλητές προχωρούν σε ένα ελίτ αναπτυξιακό επίπεδο προπόνησης. Σε αυτό το στάδιο στόχος είναι η πρόοδος και πλέον η άριστη γνώση των δεξιοτήτων που διδάχθηκαν στα προηγούμενα στάδια, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην έννοια της ομαδικότητας και του συναγωνισμού. Οι προπονητές θα εισάγουν πιο σύνθετες τεχνικές, έννοιες και τακτικές που χρησιμοποιούνται συνήθως σε ελίτ προγράμματα καλαθοσφαίρισης γυμνασίου, πανεπιστημίου αλλά και επαγγελματικού επιπέδου.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

SPONSORS
Dole LG